O vili

Villa D luksuzna je moderna vila kategorizacije 5 zvjezdica koja se svojim sadržajima prostire na više od 1000 kvadratnih metara.

Predviđenog je kapaciteta do 12 osoba, pružajući udobnost i kvalitetu boravka sa svojih 6 prostranih spavaćih soba sa zasebnim kupaonicama i velikim terasama svake pojedine sobe. Iz svake sobe pruža se veličanstven pogled na Brački kanal. Prizemlje vile otvorenog je koncepta gdje se prostor vizualno povezuje stilskim komponentama kuhinje, dnevnog boravka i jedinstvenog prostora kamina sve do vinoteke i prostora za biljar. Vila se arhitekturom otvara prema Bračkom kanalu povezujući unutrašnjost, preko prostrane boravišne terase s velikim vanjskim roštiljem, sa sunčalištem te luksuznim vanjskim bazenom, čime se u potpunosti omogućava boravak na otvorenom duž cijelog prostora vile. Specifičnost je ove lokacije visinska raščlanjenost prostora koja je omogućila obogaćivanje kompleksa vile s privatnom saunom i teretanom iz kojih možete uživati u prekrasnom morskom pogledu.

U sklopu kompleksa vile nalazi se i dodatni mali apartman za jednu osobu, predviđen za korištenje prema osobnim preferencijama i potrebama svakog pojedinog gosta.
Otvorena prema predjelu mirisne borove šume s jedne strane, vila se svojim hortikulturnim uređenjem, autohtonim izborom biljaka i začinskog bilja spaja s prirodom, pružajući korisnicima nezaboravan doživljaj karaktera, okusa i mirisa Jadrana.

Okruženje

Villa D smještena je na vrhu visinski raščlanjene uvale Prja, uz prozračan predio borove šume, osiguravajući korisnicima neometan pogled prema moru, miris borove šume te potpunu privatnost boravka. Obalnim se dijelom uvale Prja, na udaljenosti od 200 m od vile, prostire plaža koja je dijelom šljunčana, dijelom kamena, a dio plaže je netaknut. Na plaži se nalazi i café bar i pogodna je za obitelji s djecom.
Od uvale Prja prema zapadu proteže se šetnica uz more do susjednog mjesta Splitska. Ova je šetnica jedna od mnogobrojnih pješačkih i biciklističkih staza koje vode kroz borove šume i maslinike, a u vili Vas čekaju bicikli da te staze i istražite. Centar mjesta nalazi se na kratkoj pješačkoj udaljenosti od Ville D, šetnicom uz more isprepletenom jedrilicama, barkama, kamenim plažama te pojedinim lokalnim ribarima koji pripremajući svježe ulovljenu ribu posjetitelje upoznaju s poviješću ovog ribarskog mjesta.

„A synonym for delicious fish“ najbolji je opis Postira, poznatih po tvornici za preradu ribe Sardina te najvećoj tržnici svježe ribe na otoku Braču, koja se nalazi nedaleko od vile pružajući korisnicima mogućnost svakodnevnog svježeg okusa Jadrana na blagovaonskom stolu.

Postira

Mjesto Postira ribarsko je mjesto smješteno na sjevernoj obali otoka Brača, a nastalo je u 16. stoljeću, kada su se stanovnici obližnjih mjesta iz unutrašnjosti otoka spuštali prema obali. Župna crkva sagrađena sredinom 16. stoljeća nosi ime sv. Ivana Krstitelja, dok su podno nje pronađeni ostaci ranokršćanske bazilike iz 6. stoljeća samo neki od arheoloških lokaliteta koji svjedoče o dugoj povijesti Postira.

Kulturno ispreplitanje povijesti i sadašnjosti posebnost je ovoga malog mjesta. Uvala Lovrečina jedna je od najljepših i najpoznatijih pješčanih uvala Jadrana, a ujedno je i vrijedno arheološko nalazište ranokršćanske bazilike iz 6. stoljeća i antičkog brodskog pristaništa.
Bogata gastronomija ovog dijela otoka povijesno se razvijala kroz ribarstvo i maslinarstvo. Još 1907. godine s radom započinje poznata tvornica za preradu ribe „Sardina“, zbog čega se Postira danas popularno opisuju kao „a synonym for delicious fish.“

Blago otoka – maslinovo ulje – neizostavan je sastojak bogate gastronomske ponude Postira, a u obližnjem Muzeju maslinova ulja prikazana je povijest maslinarstva na otoku Braču, kao i cjelokupni tradicionalni proces prerade maslinova ulja. U sklopu muzeja nalazi se i kušaona maslinova ulja, gdje posjetitelji mogu kušati i kupiti maslinovo ulje. U listopadu se već tradicionalno održava Svjetsko prvenstvo u branju maslina, čiji susudionici mediteranske zemlje s tradicijom u proizvodnji maslinova ulja, ali i ostale koje nemaju nijedno stablo masline, no imaju poveznicu s maslinama i maslinovim uljem.
U bogatoj gastronomskoj ponudi autohtonih jela posebno mjesto zauzima torta „hrapoćuša,“ koja se nalazi na listi zaštićenih nematerijalnih kulturnih dobara Republike Hrvatske, jedinstvena po svom hrapavom i rustikalnom izgledu. Naziv je dobila po lokalnom kamenu hrapoćuši, na koji slastica neodoljivo podsjeća.

Brojne su plaže u mjestu i bližoj okolici, a uz Lovrečinu najpopularnije su Prja, Porat, Rot, Zastivonje, Molo Lozna, Bok i Velo Lozna. Postira su jedinstvenošću prostora i prirodnog fenomena, noćne zračne struje zvane „gažul“ koja se spušta s Vidove gore u postirsku luku, postala središtem noćnog jedrenja. Manifestacija Mala noćna regata pretvara luku u kazališnu scenografiju s osvijetljenim morem i jedrilicama, rivom kao gledalištem te Mozartovom „Malom noćnom muzikom“ kao glazbenom podlogom.

Scroll to Top