Mala noćna regata

U organizaciji mjesta Postira, u subotu 10. kolovoza 2019. održana je 7. Mala noćna regata, manifestacija kojom se centar mjesta pretvara u spektakularnu kazališnu predstavu.

Sedma po redu “Mala noćna regata” privukla je na postirsku rivu oko 1500 gostiju, mještana, ljubitelja jedrenja i znatiželjnika. Riječ je o po mnogočemu jedinstvenoj regati, koja se održava pod okriljem noći, a regatno polje postavljeno je u samome portu.

Impresivno je bilo pratiti jedrilice kako se vrte u svim smjerovima pokušavajući dohvatiti vjetar, pronaći rutu prema bovama i izbjeći međusobne dodire i bliske susrete. Za “Malu noćnu regatu” zaslužan je prirodni fenomen koji omogućuje noćnoj zračnoj struji da se s Vidove gore, najvećeg vrha jadranskih otoka, preko “Gažula” spusti do postirske luke i napuni plovilima jedra. Zbog skučenog regatnog polja, ograničen je nastup na 15 jedrilica, ali su organizatori ovaj put propustili jednu jedrilicu više. Naslov pobjednika pripao je jedrilici “Fugu”, za čijim je kormilom bio poznati crnogorski glazbenik Antonije Pušić, poznatiji kao Rambo Amadeus.

Inače, “Mala noćna regata”, koja se tradicionalno organizira u Postirima, dobitnik je godišnje nagrade Simply the Best u kategoriji Manifestacije utemeljene na tradiciji i lokalnim običajima.

 

Objavite svoj komentar
Arhiva bloga