Okruženje

Villa D smještena je na vrhu visinski raščlanjene uvale Prja, uz prozračan predio borove šume, osiguravajući korisnicima neometan pogled prema moru, miris borove šume te potpunu privatnost boravka. Obalnim se dijelom uvale Prja, na udaljenosti od 200 m od vile, prostire plaža koja je dijelom šljunčana, dijelom kamena, a dio plaže je netaknut. Na plaži se nalazi i café bar i pogodna je za obitelji s djecom.

Od uvale Prja prema zapadu proteže se šetnica uz more do susjednog mjesta Splitska. Ova je šetnica jedna od mnogobrojnih pješačkih i biciklističkih staza koje vode kroz borove šume i maslinike, a u vili Vas čekaju bicikli da te staze i istražite.

Centar mjesta nalazi se na kratkoj pješačkoj udaljenosti od Ville D, šetnicom uz more isprepletenom jedrilicama, barkama, kamenim plažama te pojedinim lokalnim ribarima koji pripremajući svježe ulovljenu ribu posjetitelje upoznaju s poviješću ovog ribarskog mjesta.

„A synonym for delicious fish“ najbolji je opis Postira, poznatih po tvornici za preradu ribe Sardina te najvećoj tržnici svježe ribe na otoku Braču, koja se nalazi nedaleko od vile pružajući korisnicima mogućnost svakodnevnog svježeg okusa Jadrana na blagovaonskom stolu.